January 18, 2007

My Photo

Urechelnita

 • Thom Yorke -

  Thom Yorke: The Eraser
  Asteptand noul Radiohead, lucrarea solo a lui Thom Yorke a picat tare bine. Initial am fost putin dezamagit de formatul minimalist: computer + voce. Dar cam pe la a patra ascultare m-a prins si nu-mi mai da drumul. Nu suna a Radiohead decat la nivel de nuante, merge bine pe caldura mare, cu aerul conditionat dat tare. (****)

 • Muse -

  Muse: Black Holes and Revelations
  Fanii trupei - cei care sunt inca in viata - vor fi putin speriati de noul produs. Albume precedente dadeau impresia ca dupa ce au parasit studioul, baietii au plecat spre hotelurile lor unde, discret, si-au taiat venele si au tras o baie fierbinte. Nu ca albumul asta nou nu ar transmite semnale sinucigase, dar parca indeamna mai degraba la o mult mai linistita visinata cu somnifere. In rest muzica e tare, inspirata, pe alocuri chiar pozitiva si dansabila. (*****)

 • Phoenix -

  Phoenix: It's never been like that
  De obicei ascultam Phoenix cand aveam chef de ceva simplu, pozitiv, otimist dar bun. Albumul asta, inregistrat la Berlin, in fuga, nu ma binedispune. Nu ca nu ar fi bun. Dar e sumbru, cu multe chitare, distorsuri, cu putine clape, e pe departe de a fi un album usor. Ce ma bucura e ca au reusit sa iasa din tipar fara sa-si piarda stilul. Abia astept sa-i aud/vad live. (****)

 • As Is Now -

  As Is Now: Paul Weller
  The Jam si Style Council sunt trupe la care Paul Weller a fost sef. Apreciez faptul ca desi la o varsta inaintata, Weller refuza sa scrie slagare si operete lacrimogene si cateodata chiar suna mai dur decat varianta sa punk. Albumul asta are vreo trei compozitii care m-au lasat masca. (****)

 • Wir sind Helden -

  Wir sind Helden: Von hier an blind
  Aranjamente originale chiar daca putin prea post-u2-iste. Mult curaj la nivel de abordare, nu aleg mereu solutia cea mai simpla, lucru care functioneaza in favoarea lor. Textele sunt amuzante sau triste, au continut, se simte ca cineva si-a batut capul. Daca dati click pe poza, veti vedea un alt album al trupei, Amazon inca nu-l are pe ultimul. (*****)

 • Elbow -

  Elbow: Leaders of the free world
  In sfarsit un album greu. Ma asteptam la ceva de genul Franz Ferdinand dar nu, nici vorba. Vocea lui Guy Garvey, pe primele acorduri, ale primei piese, Station Approach, m-a cam speriat. Mda, cineva care incearca sa sune a Peter Gabriel, mi-am zis si eram gata sa renunt. Dar am mai ascultat inca o piesa, si apoi alta. Albumul are un iz de anii 70 timpurii, de Genesis cu Gabriel la microfon. Compozitiile sunt simple dar eficiente, la fel si aranjamentele care dau din "garage" in "psychadelic" si invers. (*****)

 • Supergrass -

  Supergrass: Road to Rouen
  Scriu mai mult din obligatie despre acest album. Asta pentru ca nu am mai facut-o de ceva timp. Nu am fost niciodata un fan al muzicii prea vesele si prea conventionale ale acestei trupe. Vara asta insa nu prea am ce comenta. Ori nu a iesit nimic interesant ori imi lipsesc sursele cu desavarsire. Cat despre Supergrass, albumul merita mentionat prin faptul ca il ascult de cateva zile si inca nu ma deranjeaza. (***)

 • Nena -

  Nena: 20 Jahre: Nena Feat. Nena
  Ok, recunosc, nu e un album pentru oricine. Doar pentru cei care erau pusti pe la inceputul/mijlocul anilor 80, care se aflau in Germania pe acea vreme, sau care frecventau cursurile vreunui liceu German din Romania (grup mic, probabil). Pentru cei care o tin minte pe Nena cu pantaloni de piele neagra si tricouri de bumbac, colorate, fara maneci. Toate colegele mele de clasa, Anja si Sabine mai ales, se imbracau ca ea iar eu eram fan, oarecum pe ascuns. :) Pentru acest album, piesele vechi au fost re-inregistrate si au un sound prea elaborat, gen Alanis Morissette. Dar nostalgicilor li se va face piele de gaina ascultand unele din refrenuri. Sau poate ca exagerez... dar asta a fost experienta mea, in metrou, in drum spre lucru, azi dimineata: "Ich hab' heute nichts versäumt denn ich hab' nur von dir geträumt...." (****)

 • Handsome Boy Modeling School -

  Handsome Boy Modeling School: White People
  Albumul e ceva mai vechi, dar merita. Se vede ca producatorul, Dan The Automator (vezi Gorillaz), e muzician pe bune. Hip-Hop, dar nu numai, dintr-un alt unghi. (*****)

 • Oasis -

  Oasis: Don't Believe The Truth
  Plictiseala mare. Nimic nou, nimic deosebit, timp pierdut. (*)